Zaan advocaten

Zaanadvocaten

Zaan Advocaten is een zeer ervaren, hecht en betrouwbaar team met een nuchtere eigentijdse kijk op juridische zaken. Al ruim 30 jaar bieden wij concrete juridische hulp aan zowel (startende) ondernemers (mkb, zzp) als aan particulieren. Onze gedreven vakspecialisten onderscheiden zich door hun duidelijke en praktische werkwijze in combinatie met kennis en gezond verstand. We kennen alle haken en ogen van het vak en hebben snel zicht op de mogelijkheden en kansen, een groot voordeel dat onze brede en jarenlange ervaring biedt.

Meer weten? Maak een afspraak voor een gesprek.

(Zaan Advocaten is een samenvoeging van Dam Advocaten en Kalf Advocatuur)
Een goede dienstverlening is voor ons, het team van Zaan Advocaten de hoogste doelstelling. Als de klant tevreden is, dan zijn wij het ook. De insteek is in beginsel altijd om in onderling overleg tot oplossing van een geschil te komen. Dat betekent dat heel vaak kan worden voorkomen dat partijen in lange en kostbare procedures terecht komen. Indien een oplossing in der minne niet lukt, of op voorhand niet haalbaar blijkt, dan zal zonder aarzelen voor een stevige aanpak worden gekozen.

Ons team

Ervaren en verbonden. Zaan Advocaten is een samenvoeging van Dam Advocaten en Kalf Advocatuur.

Ons team bestaat uit vier advocaten mr. Peter Wieringa, mr. Jaap Jong, mr. Marieke de Kock-Habernickel en mr. Marianne Smit. Ons team kenmerkt zich door grote verbondenheid, enorme ervaring, onderling vertrouwen, maatschappelijke betrokkenheid en open communicatie.

Elke zaak hoe groot of hoe klein ook, wordt in het team besproken.

Video afspelen
mr. Peter Wieringa

Peter Wieringa studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds 1999 is hij advocaat en eind 2010 heeft hij zijn eigen kantoor opgericht in Zaandam. Peter combineert zijn nuchtere, noordelijke inslag met een sterke drijfveer om het maximale resultaat voor zijn cliënten te behalen: duurzame en effectieve oplossingen.

‘Peter heeft een prettige en vooral praktische manier van aanpakken en combineert kennis en kunde met gezond verstand, service en inzet’. Daarnaast is hij een echte netwerker en verbinder. Hij is lid van Rotary De Zaan – Zaandijk, het bestuur van de Zaanse Ondernemersdag, Ondernemerssociëteit De Corner en erelid van de Junior Kamer Zaanstreek. Daarnaast is hij voorzitter van hockeyclub de Kraaien.

Peter Wieringa heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– algemene praktijk

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

mr. Jaap Jong

Jaap Jong studeerde rechten aan de universiteit van Utrecht en zit al ruim 30 jaar in het vak. Jaap werkt voornamelijk voor het Zaanse midden- en kleinbedrijf, doch treedt daarnaast ook op voor particulieren.

Jaap kent zijn klanten door en door en informeert hen continu over relevante ontwikkelingen met betrekking tot hun onderneming, de klant staat altijd voorop. ‘Jaap is een vakman pur sang en daarnaast een warm en betrokken mens. Een unieke combinatie nodig in de soms heftige en levensveranderende zaken die Jaap behandelt’.

Jaap Jong is lid van ondernemersnetwerk BNI Focus, het credo van BNI is ‘geven loont’, een credo naadloos aansluitend bij Jaap’s werk- en levenswijze.

Jaap Jong heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– algemene praktijk
– arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd
hoofdrechtsgebied.

Jaap Jong is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA)

mr. Marianne Smit

Marianne Smit is advocaat en mediator en heeft, naast haar studie aan de Universiteit van Amsterdam, bij diverse bedrijven juridische kennis en werkervaring opgedaan. Na het behalen van haar dubbele masters privaatrecht en arbeidsrecht is zij in 2016 beëdigd als advocaat. Vanaf april 2020 is zij werkzaam bij Zaan Advocaten. Marianne houdt zich voornamelijk bezig met het personen- en familierecht. Daarnaast kan Marianne uw echtscheiding ook begeleiden als mediator.

Marianne is een betrokken persoon en hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering, waardoor in goed overleg de juiste strategie kan worden bepaald, om tot een duurzaam resultaat te komen.

Zij is (aspirant) lid van de Vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Marianne Smit heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Thea Uijtendaal
Thea werkt sinds 2014 als ondersteunde duizendpoot in de advocatuur. Zij is verantwoordelijk voor de financiële administratie en boekhouding van Zaan Advocaten. Thea staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.
Daniëlla Husson

Daniëlla werkt sinds oktober 2022 bij Zaan Advocaten. Zij heeft ruime ervaring als juridisch secretaresse. Daniëlla ondersteunt de advocaten met veel enthousiasme en is het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten.

Marije Haverkort

Marije werkt sinds begin 2021 bij Zaan Advocaten. Zij heeft in het verleden als vrijwilliger bij Stichting Wetwinkel Amsterdam gewerkt. Marije heeft al enkele jaren ervaring als juridisch medewerker en doet dit werk met veel plezier. Naast haar werk volgt Marije de master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit, met als afstudeerrichting Conflicthantering, Rechtspraak en Mediation.

Ons team houdt u graag op de hoogte van actualiteiten